Hej. Jag heter Diane Addie och jag är föreläsare i veterinärmedicinsk klinisk virologi vid University of Glasgow, Skottland, Storbritannien. Jag har forskat i felin infektiös peritonit sedan december 1987.


Välkommen till min webbplats.  

 

Den här webbplatsen har 6 målsättningar:

1. att erbjuda korrekt och uppdaterad information om felint coronavirus (FCoV), orsaken till felin infektiös peritonit (FIP).

2. att erbjuda ett register över FCoV-testade avelskatter så att välinformerade kattuppfödare som känner till sina katters FcoV-status kan hålla kontakt med varandra.

3. att erbjuda ett register över FCoV-fria kattungar

4. att erbjuda ett register över avelskatter av känd blodgrupp.

5. att erbjuda information om katters blodgrupper och neonatal isoerytrolys .

6. att samla in pengar till forskning om felint coronavirus.

 

Finansiering av forskning

Jag vägrar att utföra experiment på katter och därför har all min FIP-forskning gjorts på naturligt infekterade katter. Av tacksamhet tillägnar jag denna webbplats till alla de personer och katter som har ställt upp som frivilliga deltagare i min forskning. Tack till Wellcome Trust, Cats Protection, Robert Daubney Fund of the Royal College of Veterinary Surgeons, Clinical Studies Trust Fund, Feline Virus Unit, Winn Foundation, Orion Foundation och alla de personer som bidragit finansiellt till forskningen. Om du vill ge en gåva till FIP-forskning kan du gå till sidan Angelica Memorial Trust Vi tar nu emot gåvor via PayPal.

Projekt jag skulle vilja ägna mig åt är:

  • kliniska prövningar för att ta fram botemedel mot FIP
  • kliniska prövningar för att ta fram profylax mot FIP hos friska infekterade katter
  • fortsätta leta efter en genetisk markör för resistens mot FCoV  
  • göra noggranna undersökningar av immunsvar för att bestämma den bästa interventionen med vaccination och immunterapi för att hjälpa katter att eliminera FCoV

 

Tusen tack till Lisa Lloyd, Tina Thorne, Mijo Schyllert, för  översättningen av Dr. Addies webbplats från engelska till svenska

Sist men inte minst vill jag tacka Melody Amundson som har delat med sig av sin fantastiska webbdesigntalang i kampen mot FIP.

Dessa webbsidor uppdateras kontinuerligt och nytt material läggs till hela tiden. Jag hoppas att du finner svar på dina frågor och att du besöker oss snart igen.

Gud välsigne Dig och dina katter!

Om du vill länka till oss på din webbplats ber jag dig använda detta banér tillsammans med länken:  https://www.dr-addie.com/swedish.htm  

Tack!

 

  Site ©  2000-2004 Dr. Diane Addie
Site Design © Melody Amundson, Mariposa Creations

 All rights reserved.
Please do not take anything from this site without permission.