Hallo. Mijn naam is Diane Addie en ik ben docente Veterinaire Klinische Virologie aan de Universiteit van Glasgow, Schotland, VK. Sinds december 1987 doe ik onderzoek op het gebied van FIP (feline infectieuze peritonitis), oftewel besmettelijke buikvliesontsteking.


Welkom op mijn website.
 

 

Deze website heeft 6 doelen:

1. het leveren van correcte en courante informatie over het feline coronavirus (FCoV), de oorzaak van feline infectieuze peritonitis (FIP).

2. het bieden van een register van fokkaters en fokpoezen die op FCoV zijn getest, zodat  geïnformeerde kattenfokkers die de FcoV-status van kun kat kennen hier onderling contact over kunnen hebben.

3. het bieden van een register van kittens die vrij zijn van FCoV.

4. het bieden van een register van fokkaters en fokpoezen waarvan de bloedgroep bekend is.

5. het bieden van informatie over bloedgroepen bij katten en FNI feline neonatal isoerythrolysis.

6. het werven van fondsen voor onderzoek naar FCoV.

 

Financiering Onderzoek

Ik weiger op katten te experimenteren en daarom is al mijn FIP-onderzoek uitgevoerd op natuurlijk geïnfecteerde katten. Ik wil deze website graag in dankbaarheid opdragen aan de vele mensen en katten die vrijwillig hebben meegewerkt aan een deel van mijn onderzoeken. Mijn dank gaat  uit naar de Wellcome Trust, Cats Protection, het Robert Daubney Fund of the Royal College of Veterinary Surgeons, het Clinical Studie Trust Fund, de Feline Virus Unit, de Winn Foundation, de Orion Foundation en de vele personen die mijn onderzoek in het verleden financieel hebben gesteund. Mocht u geld willen geven voor het FIP-onderzoek, kijk dan op de webpagina van het Angelica Memorial Trust. Giften kunnen nu ook via Paypal worden aangeboden.

Het soort projecten dat ik graag zou uitvoeren zijn:

  • het uitvoeren van klinische trials voor mogelijke behandeling van FIP
  • het uitvoeren van klinische trials voor een mogelijk preventief middel voor FIP in gezonde, geïnfecteerde katten.
  • het voorzetten van de zoektocht naar een genetische marker voor FCoV-resistentie
  • het nauwgezet onderzoeken van de immuniteitsreactie om te bepalen wat de beste interventie voor vaccinatie en voor immuuntherapie is om FCoV onder katten te overwinnen.

Ik wil bovendien Meloday Amundson hartelijk danken voor haar vrijwillige en deskundige hulp bij het ontwerpen van deze website als haar aandeel in de strijd tegen FIP. Onze hartelijke dank aan Saskia Steur, Ada de Raad, Henny de Lege, Helen van Mackelenebrgh, Tineke Blokzijl Haar voor de vertaling naar het Nederlands van Dr Addie's webstek

De website wordt voortdurend bijgewerkt en van nieuwe gegevens voorzien. Ik hoop dat al uw vragen hier worden beantwoord en dat u snel weer een bezoek brengt aan onze website.

God zegen u en uw katten!

Als u een grafische link naar ons op uw website wilt opnemen, gebruik dan s.v.p. deze banner met de link:  https://www.dr-addie.com/indexdanish.htm 
Dankuwel!

 

  Site ©  2000-2004 Dr. Diane Addie
Site Design © Melody Amundson, Mariposa Creations

 All rights reserved.
Please do not take anything from this site without permission.